CANCUN sau  MECCA DISTRACTIILOR

Cancun este un oras tanar. In urma cu cativa  ani era o plaja mica.
Astazi este un oras de coasta cu o plaja lunga si ingusta, avand multe insule mici legate de plaja principala prin poduri sau prin mici porturi.
Cancun este situat in una din cele mai insorite zone ale lumii.
Lunile septembrie, octombrie si noiembrie sunt mai ploioase, cu vanturi puternice, dar nu inseamna ca soarele nu mai apare. Uneori, in septembrie se produc furtuni si uragane.
In apropierea orasului Cancun, se afla Puerto Morelos, un satuc pescaresc de unde se ajunge usor la Gradina Botanica.
Plajele din Cancun sunt cele mai iubite plaje pentru nisipul fin si alb si pentru apele clare de culoarea turcoazului.
Pe plajele din cancun nu se poate face plaja nud. Plajele sunt publice, la fel cum toate plajele in insulele din Caraibe.
Cancun este renumit pentru petrecerile care au loc seara de seara pana tarziu in noapte. Distractiile nocturne sunt atractia principala a statiunii Cancun.
Fiecare hotel ofera o petrecere in jurul barului de la piscina. Barul de la piscina face parte din cultura locului. Peste tot se canta muzica live, se danseaza, se organizeaza karaoke.
Temperatura medie in Canucn este 29 grade celsius,

COZUMEL sau PARADISUL DIVERILOR

Cozumel este una dintre cele mai mari insule ale Mexicului. O recomandam iubitorilor de scuba diving pentru ca are unele din cele mai bune, frumoase si interesante 30 de  locuri de scufundare.
Toate croazierele din Caraibe au  in destinatiile lor aceasta insula, fiind  in topul primelor 10 insule cele mai vizitate de turisti.
Cozumel este si una din insulele preferate de indragostiti pentru reinoirea juramintelor, nunta pe plaja si pentru petrecerea lunii de miere.
In ciuda numerosilor turiti, insula este linistita avand  un singur oras, San Miguel  de Cozumel. Insula este locuita in proportie de 5%, restul fiind acoperit de jungla si plaje.
100 de hoteluri primesc anual zeci de mii de turisti atrasi de apele de culoarea turcoazului, nisipul alb, scufundarile in jurul recifelor si parcurile din jurul hotelurilor.
Atractiile principale sunt plaja, sporturile de apa si ruinele civilizatiei Maya.
Cele mai populare plaje sunt: Parcul National Chankanaab – piscina din interiorul Parcului, unde puteti inota cu delfinii,  este legata de  mare printr-un tunel subacvatic, Playa San Francisco, Playa Palancar.
In sudul orasului San Miguel, sunt formatiuni unice de coral. Recifele fac part din Parcul National Marin care include si alte atractii.
Numele vine din limba maiasa si inseamna: chan – mic, mica si Kanaab – mare, ocean

Uvas – in Parcul Marin
Corona – plaja mica cu atmosfera locala, la aprox 10 km de oras.
Chankanaab – plaja parcului
Santa Maria – la 14 km de oras, o plaja cu oferte de sporturi marine si locatia clubului Carlos.
San Francisco – plaja preferata de familii cu copii
Paradise – plaja foarte cunoscuta cu multe oferte de petrecerea timpului.
Playa Mia
Mr. Sanchos
Alberto
Palancar – o plaja foarte linistita

Un submarin pentru 48 de pasageri va ofera o experienta de neuitat, timp de 40 minute, de-a lungul formatiunilor de coral populate de pesti tropicali.

ISLA MUJERES sau INSULA FERTILITATII


La cativa km de Cancun, se afla Isla Mujeres, o insula a relaxarii si a linistii, care pastreaza amintirea civilizatiei Maya. Aceasta insula are numeroase atractii turistice, de la plaje cu apa cristalina, in nord, pana la Parcul Garafon, din sud, unde se afla si templul Zeitei Fertilitatii.
Isla Mujeres este o mica insula, foarte aproape de Cancun. Are doar 7 km lungime si mai putin de 1 km latime. Plajele superbe, laguna din mijlocul insulei,  reciful de coral, micile magazine, restaurantele si cafenelele fac din micuta insula o atractie permanenta.
Este destinatia pentru o zi de vacanta, plecand cu ferry boat-ul de la Cancun.
Drumul de Cancun pe Insula Femeilor  pe apa dureaza 30 minute.

Istoria insulei include povesti uluitoare cu pirati si comorile lor ascunse aici dar si istorii triste despre capturarea locuitorilor de catre Hernandez de Cordoba si transformarea lor in scalvi pentru minele din Cuba. Legendele maiase spun ca aici aveau loc ceremoniile inchinate zeului fertilitatii.
Playa Norte este cea mai populara plaja si El Garrafon Reef este cel mai cautat loc pentru diving. Posada del Mar, inconjurat de gradini tropicale, este locul preferat pentru casatorii romantice la malul marii sau la piscina cat si locul preferat pentru petrecerea lunii de miere.

Restaurantele insulei sunt un paradis al preparatelor din peste proaspat. Orchestrele de muzica mariachi completeaza atmosfera mexicana a locului. Preturile, mai mici decat in alte statiuni, sunt un motiv in plus de a vizita Isla Mujeres.
Terasele cu “cerveza”, o bere rece, se intind chiar pe plajele insulei.

Inainte ca orasul Cancun sa dezvolte plajele peninsulei intr-o uriasa industrie de turism, aici locuia o mica comunitate de pescari. Acum, Insula Muierii este o destinatie foarte atractiva pentru turistii din toata lumea.

Parcul natural si acvatic Garrafon este situat in Punta Sur, in sudul insulei.
Sudul insulei este dominat de o stanca  inalta, sediul unui vechi templu Maya.

Insula are 8 locuri de scufundare de recif pentru : broaste testoase,baracude, rechini, pereti de coral, broaste testoase gigantice
Pe Insula Femeilor sunt doua tipuri de plaje.
Plajele din nord est sunt stancoase cu valuri mari.
Plajele din nord – est si est , plaje nisipoase cu ape linistite si limpezi protejate de recifele de coral chiar in fata insulei.

 

Distribuie in Social Media...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+
1 Likes
2435 Views

You may also like