Mireasa este zeita feminitatii secolului XXI

Rochia de nunta pe plaja

Regina Victoria a fost trensetterul modei rochiei albe de mireasa.

Ideea reginei  de a se casatori intr-o rochire de culoare alba, care simboliza bogatia, a fost « revolutia » in moda rochiilor de mireasa. Era anul 1840.

Deci, concluzionam ca rochiile albe au o istorie de aproape doua secole.

Adaugam si faptul ca Regina Victoria s-a casatorit cu omul pe care il iubea, Albert de Saxa – Coburg, impreuna cu care a trait o pasionala poveste de dragoste. Este modelul nostru de femeie puternica care a trait intens si pasional viata impreuna cu Albert.

Epoca victoriana, adica epoca ce-i poarta semnatura, are modele de frumusete si o moda distincta

Femeia din epoca Victoriana trebuia sa fie eleganta la superlativ, sa poarte ample rochii crinolina, dar sa aiba o talie de viespe. Corsetele care se strangeau nemilos in jurul taliei, au fost adevarate unele de tortura !

Rochiile de bal din epoca victoriana, rochia crinolina din tul, cu trena, cu voalul lung, pentru a atinge trena, de culoare alba sau pastel, au ramas printre motivele de inspiratie ale creatorilor de rochii de nunta, de astazi.

Ce culori preferau miresele, inainte de 1840 ?

Toate culorile.

Nu culoarea definea rochia de mireasa ci calitatea si croiul care trebuiau sa fie speciale.

Egiptul antic a fost creuzetul culturii universale, unde femeia a avut un rol important in viata sociala. Despre casatoria la egiptenii antici, am scris. Moda antica egipteana a femeilor este pictata pe peretii templelor si ai mormintelor. Dovezi materiale sunt expuse la Muzeul de Arheologie din Cairo, mai ales in salile dedicate faraonului Tutankamon.

Rochie de nunta Balenciaga

Rochie de nunta Balenciaga

Rochie de nunta Balenciaga

Rochie de nunta Balenciaga

Explozia rochiilor de mireasa o face Balenciaga in anii 50.

Industria rochiilor de mireasa a devenit extrem de profitabila.

Feminitatea este exploatata la maxim. Rochiile se croiesc din materiale suple, matasoase, simple sau brodate cu fire pretioase sau pietre semipretioase.

Podoabele pentru mireasa au devenit distincte de celelalte modele.

Generic, Mireasa este zeita feminitatii secolului XXI.

Voalul a avut diverse roluri, de-a lungul istoriei, de la protejarea impotriva intemperiilor, la cea de duhuri rele, de la simbolul femeilor protejate de rangul social, la ascunderea fetei de lumea necunoscuta.

In unele zone geografice si unele peioade istorice, mirii nu se intalneau decat in ziua nuntii, dupa ce miresei i se ridica voalul de pe fata. (va puteti imagina surpriza celor doi, in bine sau in rau !!!)

Voalul era cheia virginitatii miresei.

Probabil ca simbolul a ramas acelasi. Cuplul se formeaza din doi virgini care se unesc pe viata, in ziua nuntii, dupa ce se ridica valul miresei.

Rochia de mireasa pentru nunta pe plaja.

Oferta de rochii de mireasa este extrem de mare.  Sunt cateva tipuri de rochie pe care le enumeram : printesa, empire, sirena si litera A.

Fiecare model avantajeaza o forma de corp si pune in valoare anumite calitati fizice.

Materialele din care sunt facute rochiile, vin sa compleze fericit un model si sa transforme mireasa in cea mai frumoasa femeie de pe planeta, pentru sotul ei.

Nunta pe plaja are 3 caracteristici ce nu pot fi trecute cu vederea : faptul ca este un spatiu neconventional in aer liber, veti pasi pe nisip, la doi pasi de valurile marii si clima tropicala.

Forma rochiei, lungimea si materialul din care este facuta trebuie sa fie potrivite contextului.

Materialele preferate sunt dantela, matasea subtire,  tulul si bumbacul.

Cateva modele de rochii de nunta pe plaja, colorate.

Inainte sa fie albe, majoritatea mireselor preferau rochiile  albastre. Pe malul marii, credem ca albastru se potriveste perfect.

Urmeaza o mini galerie de rochii de mireasa, de culoare alba, potrivite pentru o nunta pe plaja.

Rochie de nunta pe plaja

 

Distribuie in Social Media...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+
1 Likes
2675 Views

You may also like