Opinii despre cum se comporta turistii in vacanta


Temperamentul este o componenta a personalitatii iar trasaturile temperamentale sunt foarte usor de observat. Tipologia turistul este usor de detectat inca din momentul vizitei la agentie.


PASIONATII– sunt turistii care-si fac proiecte clare de vacanta si nu rateaza nimic din program. In grup, sunt amabili, bine informati, sociabili, De obicei, obtin admiratia celorlati turisti.

 In vacanta, pasionatii sunt cei mai buni ghizi.


COLERICII– risca, uneori, sa enerveze prin exces de vorbe si agitatie.

Sunt liderii care anima, dirijeaza si domina grupul de turisti sau de prieteni.


SENTIMENTALII– sunt turisti necedicisi si greu de convins. Cel mai adesea, pleaca in vacanta programata de partener. In vacanta fiind, pleaca rar in excursii sau participa rareori la activitati de grup. Sunt cei carora nu le place sa fie deranjati. 

Sentimentalul este un turist discret.


NEVROTICII– turisti exuberanti, grandomani, cu povesti “vanataoresti” despre alte concedii si intamplari din viata. Se agita mult inanite sa plece in vacanta si se plictisesc destul de repede. Au nevoie de multa diversitate si programe cat mai multe de vacanta. Sunt turistii care se plictisesc ingrozitor pe o insula exotica din Maldive. 

Nevroticii participa la toate excursiile optionale.


FLEGMATICII  sunt turistii ideali. Foarte echilibrati, punctuali, rabdatori si calmi. Sunt baza oricaror grupuri de turisti, persoanele in care poti avea incredere. 

Sunt cei mai corecti turisti.


SANGVINICII – sunt turisti extrovertiti, se imprietensc repede cu persoanele din grup si cauta sa fie in centrul atentiei. Domnii de acest tip vor fi preferatii tuturor doamnelor din grup, un fel de de exemplu de dat “ asa as vrea sa fie si sotul meu” . Vor folosi armele abile ale diplomatiei pentru a avea success in grupul de vacanta si in orice alta parte. Sanguinicii sunt oportunistii din jurul nostru. Sanguinicii mentin un echilibru in grupul de vacanta si sunt turistii care schimba destinatia si agentia de turism in fiecare an.


APATICII– sunt turistii care-si rezerva singuri vacanta in care vor pleca, de obicei, singuri. Apaticul este un turist conservator care merge in aceleasi locuri, ani in sir. Preferabil, sa nu tulburati un apatic in concediu.
Apaticul este anti-turistul.


AMORFII – sunt turistii care intazie mereu. Daca este inscris intr-o excursie de grup, va fi turistul vesnic “lipsa la apel” spre enervarea altor patru categorii de turisti: pasionatii, colericii, nervosii si flegmaticii.
Calitatea majora fiind concilierea, turistul amorf va reusi sa treaca peste reprosurile celorlalti si sa-i imbuneze prin atitudinea iertatoare, de om bun.

Amorfii sunt turisti individuali minunati.


PASIONATII si COLERICII = publicitate gratuita pozitiva

Turistii emotivi din categoriile pasionati si colerici sunt cei care-si exprima rapid opinia, iar in cazul unei nemultumiri vor vocifera si vor antrena si restul grupului. Sunt turistii zgomostosi care fac din tantar, armasar. Vor exagera situatia, isi vor alimenta nemultumirea care va creste ca un Vulcan, vor enerva pe toata lumea, isi vor varsa nervii pe ghid, pe agentie, pe oricine. Sunt un dezastru, din acest punct de vedere, dar sunt o binefacere pentru publicitatea pozitiva. Vor povesti cu pasiune toata vacanta si vor trimite alte persoane in acelasi loc.


SENTIMENTALII  = turisti minunati

Turistii sentimentali si turistiii nervosi vor fi receptivi la evenimente, isi vor exprima opinia la un stimul negative cu calm si numai dupa o lunga chibzuinta. Sunt turistii care se gandesc de trei ori inanite sa arunce cu piatra. Sunt turisti minunati.


Jeni Mateescu

Distribuie in Social Media...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+
0 Likes
2219 Views

You may also like