“In fiecare zi sunt fericita.”

Monica Iagar, o femeie frumoasa care a sarit peste Portile Maramuresului
O blonda zvelta, unduioasa si dreapta ca un mesteacan, cu zambetul larg si vocea calda, asa am cunoscut-o pe Monica Iagar.

Monica Iagar

Monica Iagar, Campiona Noastra la saritura in inaltime.

Avem in comun o anume pasiune pentru desertul fierbinte al Orientului ce sta ca o creasta in jurul Golfului Persic. Fiecare avem motive personale de adoratie a nisipului fierbinte, dar a fost suficient ca sa vibram pe aceeasi lungime de temperatura si sa ramanem prietene. Poate vi se pare putin sa ne fi intalnit o singura data, o ora, si sa ramanem prietene, dar exista in viata momente, cateva, in care ne putem indragosti iremediabil (francezii o numesc dragoste coupe de foudre) si exista cateva momente cand doua persoane afla ca se cunosc de o viata si sunt deja prietene.

Dupa ce am citit raspunsul la intrebarea despre culoarea fluturilor pe care ii poate iubi, am aflat ca au aceeasi culoare cu ai mei.

Mai avem in comun si alte experiente arhetipale de femeie, desigur.
Nu facem vorbire despre ele, aici,  pentru ca viata are un farmec minunat daca o traim in prezent.

Monica are o forta interioara care ascunde, dupa un zambet, toate portile inchise ale vietii.
M-am gandit, desi suna ca un sablon, ca a invatat sa nu-si exteriorizeze sentimentele, in lungile ore de antrenament.
Apoi, mi-am amintit de doi ingeri care-i stau alaturi si-i dau o forta despre care toate mamele stiu.

Cum a aflat Monica-copilul ca isi poate lua zborul, daca vrea.
Depinde despre care zbor vorbim ….zborul de acasa din vechiul  Maramures, zborul peste stacheta sau zborul ca o femeie matura si implinita ….de mica sunt obisnuita sa zbor si stiam ca asa voi  putea sa zbor si de de acasa, zburand peste inaltimi mari mi-a dat satisfatia a ceea ce sunt eu acum Monica Iagar.

Am avut aripi bune si ingeri buni .

Cate renuntari sunt pana sa te urci pe podium?
Renuntarile sunt putine fata de multitudinea satisfactiilor, nu am avut renuntari de care acum sa imi para rau, si la ce am renuntat asa din cand in cand, adica Femeia Monica Iagar recuperez acum la varsta maturitatii depline .

“Cel mai drag este podiumul de Mama”

Cate podiumuri sunt in viata ta si care ti-e cel mai drag?
Am avut multe podiumuri, cel mai drag este podiumul de Mama, apoi sunt cele 2 podiumuri europene unde atunci cand iti canta imnul ai o stare de nedescris, este o stare de zbor cu mintea inapoi si apoi inainte .

“eu am zburat mult cu fluturii si as vrea sa mai zbor”

Ce face o femeie cu aripi cand o iau pe sus fluturii?
Uff ce intrebare ..asta cu fluturii e grea rau. Nu stiu ce face o femeie, dar eu am zburat mult cu fluturii si as vrea sa mai zbor la fel numai ca fluturii ma ocolesc .

Ce culoare trebuie sa aiba fluturii pe care ii poate iubi Monica Iagar?
In culorile curcubeului, m-au fascinat tot timpul culorile curcubeului si depinde cat de profunde sunt culorile asa sunt si fluturii.

Monica Iagar si fetele sale, Maya si Ayana Cernat

Cand si cum este Monica Iagar fericita?
In fiecare zi sunt fericita, sunt fericita de faptul ca sunt mama, sunt fericita ca am prieteni frumosi, sunt  fericita ca ma trezesc in fiecare dimineata cu drag de viata si imi traiesc fiecare clipa frumos spre un alt zbor al vietii cel de a fi eu insumi . Fericirea nu constă în aceea de a reuşi să ai ceva, ci în aceea de a reuşi să fii ceva sau cineva .

Care sunt cele mai emotii din viata unei femei fericite?
Atunci cand iubeste,am iubit si ma bucur ca am avut aceasta emotie, emotiile carierei de sportiva insa acastea m-au calit pentru fericirea de acum,  Atunci cand are bebe in burta si ulterior il naste este un altfel de fericire .

 

Desertul la 50 de grade sau singuratatea?
Desertul la 50 de grade are greutatea lui daca esti cu fluturi si in zbor se poate suporta, in schimb singuratatea unei femei este greu de dus, dar nu imposibila.

Care este cel mai frumos loc de pe Pamant?
Am colindat muult pe acest pamant, am vazut multe locuri minunate, nu exista cel mai frumos, frumusetea locului o da starea pe care o am in momentul  acela. iubesc vacantele si imi place sa le fac foarte des.

Care sunt cele mai importante momente si lucruri din viata Monicai Iagar?
Fetele si eu sau Eu si fetele, acum….. Daca ma intrebai acum 8 ani iti spunea ca Saritura in inaltime …era lucru care ma implinea atunci . Am iubit muult ceea ce faceam, dar iubesc muuult si ceea ce fac acum ..

Unde s-o cautam pe Monica Iagar, daca ni se face dor de ea?
Peste tot si nicaeri …asa imi place sa ima definesc, dar sigur ma veti gasi fiindca mai am multe spus.

Imi place sa ma descopar in fiecare zi.

Este o intrebare pe care nu am pus-o dar ai vrea sa raspunzi?
Nu.

Interviu realizat de Jeni Mateescu

Bucuresti, 19 august 2014

Copyright ©Jeni Mateescu. Toate drepturile rezervate

Distribuie in Social Media...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+
1 Likes
2855 Views

You may also like