Viza de Australia

Australia, o afacere de succes, un model economic in expansiune

Calatorim  dintr-o parte in alta a Europei, dinspre est la vest, ocolim Pamantul in 2 zile, vorbim la telefon, zilnic, cu cei dragi, ne conectam la internet si ne privim in ochi cu cei pe care ii iubim, de la mari distante, practic, departarea nu mai exista.
Lumea a devenit un oras mai mare.

Putem sa ne mutam in orice colt al planetei, daca vrem si daca suntem bine primiti.

Viza de Ausatralia

De ce ne-am muta in Australia, de exemplu?

Pentru ca au un model economic in expansiune, pentru ca sunt locuri de munca disponile si ca salariile sunt mai mari decat acasa, pentru ca este o tara bine si intelept administrata?!
Si pentru ca emigratia este foarte atent controlata.

Sensul actiunii de emigrare are o conotatie sensibila, mai ales cand la plecare, acasa, raman persoane dragi din familie.

Ce facem? Luam familia cu noi, sotia si copii. Si parintii, daca vor.

Intrebarea este daca usa Australiei este deschisa pentru oricine si daca serviciul de emigrari este prietenos cu toata lumea.

Usa emigratiei este deschisa profesionistilor din toate domeniile, curati ca lacrima, adica fara cazier, cu totii vorbitori de limba engleza.

Si studentilor. O categorie avantajata. Sansa sa-si gaseasca rapid un loc de munca este foarte mare.

Are si Australia minusurile ei, discrimineaza persoanele de 50 ani plus. Cu ele nu este prietenoasa, nu este nici neprietenoasa, doar indiferenta. Nu-i baga in seama. Nu sunt pe lista alesilor cu drep de emigrare.
Ei?  Ne suparam?
Nu ne suparam, asteptam sa ne considere copiii nostri  ca parte din familie.

Lista profesiilor cautate, in Australia, se completeaza si se schimba in fiecare an, dar sunt unele meserii foarte cautate: in top sunt inginerii, specialistii IT si medicii.

Australienii nu cred pe cuvant pe nimeni, pentru ca suntem in mileniul in care falsificarea oricaror documente este o joaca de copil,  deci meseriile trebuie echivalate.  Trebuie doar sa fim capabili sa demonstram ca suntem ce sustinem ca suntem.
Fiecare diploma este punctata.
Or fi aflat australienii despre afacerea cu doctorate din Romania? Nu cred, cum nu cred ca cei in discutie vor emigra in Australia.
Dar mai stii!  Vor primi 20 puncte pentru doctorat!
Guvernul australian si-a instruit bine juristii agenti de emigrare care se ocupa de dosarele de emigrare si, cu siguranta, veti fi pe maini bune, m-am documentat la sursa, credeti-ma.Fac o mica bresa ca sa includ o scurta informatie pentru cei care au meserii liberale. Ca sa deschizi un PFA dureaza 30 de minte, prin completarea unui formular online.

Ca sa poti emigra in Australia trebuie sa ai un buget, ca pentru orice proiect!
Fiecare demers are costurile lui, chiar daca te ocupi singur de la A la Z.
Analiza unui dosar, ca sa afli daca ai sanse de obtinere a vizei, nu costa foarte mult, in jur de trei sute de dolari, iar cheltuielile ulterioare, in care sunt incluse taxele  guvernamentale, pentru o familie cu doi adulti si un copil, ajung la zece mii de dolari sau mai mult, in functie de profilul vizei.

E mult?, e putin? Daca nu-i ai, e mult, dar in cantar trebuie puse avantajele si castigurile ce pot fi obtinute prin emigrare. Daca exista, efortul merita. Stiti excercitiul cu doua rubrici, in stanga ce pierdeti, in dreapta ce castigati si dupa ce trageti linie, alegeti varianta unde suma este mai mare.

Nu va grabiti, cantariti bine.

In concluzie, aceasta-i intrebarea: Emigram in Australia, sau in Canada, sau in Noua Zeelanda?

Aleg Australia pentru ca nu are cutremure. E un argument subiectiv, celelalte argument se vad cu ochiul liber.
Aleg Australia pentru ca este o afacere de suscces.

PS Revino, voi scrie despre locurile de munca.
Va fi un rezumat obiectiv, la rece, pentru ca eu nu intru in competitie, am 50+.

23 februarie 2017

Distribuie in Social Media...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+
1 Likes
1054 Views

You may also like